Урок № 30 для групи 1

Повторення правил гри волейбол.

 Розвиток витривалості у волейболі.

Витривалість залежить від сердечно судинної, центральної нервової, дихальної систем, а також від досконалості техніки волейболіста, уміння здійснювати раціональні рухи, з оптимальним м'язовим  напруженням.

Для розвитку витривалості волейболістів необхідний тривалий вплив вправ на організм, а це можливе тільки тоді, коли вправи виконується не інтенсивно. На першому етапі навчання найкраще використати рівномірний спосіб виконання вправ. Для розвитку витривалості у волейболі застосовують біг, що чергується з ходьбою, рівномірний біг невеликої інтенсивності, їзду на велосипеді зі середньою швидкістю, ходьбу на лижах, плавання. Пізніше тривалість виконання вправ на витривалість в рівномірному темпі поступово збільшується.

Надалі вживаються вправи в змінному темпі. Наприклад, біг, в якому відрізки 200-400 метрів, протікатиме зі середньою швидкістю, чергуються з відрізками 100-200 метрів, пробігаючими в повільному темпі. У бігу такого типу можна включати і короткі прискорення.

Під час тренування необхідно поєднувати розвиток витривалості з підвищенням рівня швидкості руху, оскільки якщо волейболіст здатний виконувати інтенсивну роботу швидко, то він довше зможе виконувати роботу з меншою інтенсивністю.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Урок № 12 для групи 3