Урок № 18 для групи 2

 Загальна фізична підготовка

Загальна фізична підготовка направлена на різносторонній гармонійний розвиток волейболіста, підвищення рівня всіх головних фізичних якостей, зміцнення систем організму і органів, підвищення функціональних можливостей і поліпшення здоров'я спортсмена. Спеціальна фізична підготовка направлена на розвиток фізичних якостей, в яких має потребу кожний волейболіст.

Фізична підготовка волейболіста тісно пов'язана з тактичною, технічною і психологічною підготовкою. Вона сприяє найшвидшому оволодінню і міцному закріпленню тактичних навиків і технічних прийомів.

Сучасний волейбол пред'являє до фізичного розвитку волейболіста дуже високі вимоги. Кожний волейболіст зобов'язаний брати участь як в нападі, так і в захисті, що пред'являє величезні вимоги до його швидкісно-силової підготовки, а багаторазове вариативное виконання технічних прийомів і тривалість гри вимагають особливої витривалості.

Правила по волейболу суворо оцінюють чистоту виконання технічних прийомів, що вимагає величезного нервового напруження і безперервної уваги протягом всієї гри.

Перед загальною фізичною підготовкою волейболістів стоять наступні задачі:

1. Різносторонній фізичний розвиток спортсменів.

2. Розвиток фізичних якостей (сили, витривалості, швидкості, гнучкості і спритності).

3. Збільшення функціональних можливостей.

4. Зміцнення здоров'я.

5. Збільшення спортивної працездатності.

6. Стимулювання процесів відновлення.

7. Розширення об'єму рухових навиків.

Загальна фізична підготовка волейболіста повинна бути направлена на високий розвиток всіх основних фізичних якостей. Але не треба ставити знака рівності між рівномірним розвитком всіх фізичних якостей спортсмена і його різностороннім фізичним розвитком.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Урок № 12 для групи 3